RKC Magyarország Elit Team vs Beast Challenge

Az Elit team egy nagyon jó kihívás. Egy régebbi célkitűzések alkalmával írtam azt, hogy mindenben szeretnék egy aránylag magas szinten teljesíteni, és ez pont ilyen. Jó, hogy ez az ötlet így elindult, mert nagyon igazságosnak tartom az arányok miatt ( a snatch-nél lehetne szerintem az RKC snatch tesztnél alkalmazott súlykorlát ) A Beast nekem ezért nem volt szimpatikus, bár szeretném teljesíteni, de ha nem megy egybevág az Elittel. Szóval, a Beast nekem nem igazán volt szimpatikus, mert sokkal nagyobb dolog egy 80 kg-os sportolónak megcsinálni, mint egy 110 kg-os nak. Sőt, szerintem egy 120 kg embernek simán kellene tudnia, de legalább kinyomnia egy 48-as golyót. A véleményem az volt, és az is, hogy a Beast is akkor lett volna igazságos, ha testsúlyhoz van igazítva. A nagyoknak mindig meg volt a kedvezmény, pedig a testsúly fele, az mindenkinek a fele, nem pedig, hogy a 80-kg nyomja a 40-es golyót, a 120-as meg a 48-as golyót. Itt nincs kibúvó. És ez tetszik benne.

Reklámok

13 hozzászólás to “RKC Magyarország Elit Team vs Beast Challenge”

 1. Sanyi, a kövér gyerek Says:

  Azért megnéznék én egy 120kg-os emberkét, aki 60kg-mal húzódzkodik… Vagy guggol egy lábbal… Ritka, mint a fehér holló, ezzel simán kizánák a nagyobb embereket.
  Ez a két gyakorlatok a kisebb testsúlynak kedvez, míg a nyomás valóban mázsa feletti embernek könnyebb feladat.
  Nézd meg Bazsikát, nem lehet rá mondani, hogy gyenge gyerkőc nyomásügyileg, de egy @24-es húzódzkodás már igencsak feladja neki a leckét. Még hogy a nagy embereknek kedveznek: akárhogy is nézzük, egy kb. 80kg körüli emberkének van kitalálva az egész Beast ökörség. Te hány kg is vagy?!

  Amúgy meg szerintem a nagy emberekkel jobb jóban lenni, mintsem lekiabálni őket… 🙂

  Az Elit Team szabályai még nincsenek fent, de borítékolom, hogy ott is úgy lesz, hogy a testsúly feléhez legközelebb eső golyóval kell végrehajtani az erőgyakorlatokat és lesz a 48kg-os golyó, mint felső határ. Hiszen afelett én csak @60-t és @80-t láttam, de azt is csak elvétve. Azaz itt már nem nagyon lehetne közelíteni a testsúly felét.
  Két golyót összefogva végrehajtani a gyakorlatokat, pedig (a húzódzkodáson kívül) már sokkal nehezebb. Már alapból fogásügyileg is.

  A snatch esetén meg értelme nincs nagyobb testsúly esetén emelni a golyón, mert mindössze pár embert tudok, aki 200-at leküldene 10 perc alatt a @32-vel… Ellenben mondjuk 60kg alatt lehetne @20 a súly. De akkor meg magasságot is kellene nézni, hogy igazságos legyen, mert egy alacsony, zömök ember könnyebben leküld 200 ismétlést, mint egy 2 méteres. Stb. stb. stb.

  De mindegy, hogy mit okoskodunk itt, majd a Lakatos gyerek felteszi a szabályokat (amiket magára szabott, hiszen a Beast felkészülésnek már – blogjában bárki elolvashatja – legalább négyszer nekiugrott) és úgy lesz. Passz.
  Lehet rá nyomulni, ha még nem nőtt ki az ember a versengésből és szereti látni a nevét itt-ott… 🙂

  • Nem nagyon értünk egyet. Én 80 kg vagyok, és pont az egylábas guggolás, amit nem tudok megcsinálni, ami szerinted ennek a súlycsoportnak az előnye lenne. Szerintem a testsúly fele, az mindenkinek a fele. Persze van amiben előnyben van, de ott van egy másik gyakorlat, amiben hátrányban van. Egyébként megtudná csinálni mindenki, akkor mi értelme lenne az egésznek.
   A Beast-ben sem értünk egyet. Nehogy azt mond már, hogy egy 80 kg-os gyereknek könnyebb a 48-at nyomni, meg guggolni vele, mint egy 110 kg-nak. Szerintem egy 80-kg testsúlynál a 48 annyira nagy arányban, hogy eleve az nagy kihívás, hogy megtudjon vele állni. Ja, és a 110 kg-nak messze nem a testsúlyának a fele, hát még a 120-nak. És a 80-nak sem, csak neki fölfelé. Akkor szerinted kinek a nehezebb? Ha ez így lenne, ahogy mondod, akkor az összes erő sportban a 80 kg-os versenyzők dominálnának. Mert azt hiszem abban megegyezhetünk, hogy a Beast erő gyakorlatokból áll. Kérdem én, hány 100 kg alatti versenyzőt látsz az erős embereknél, vagy melyik sportoló emel nagyobbat a 60 kg vagy a 100 kg súlyemelő? Miért vannak súlycsoportok egyáltalán akkor a sportokban?
   A snatchben van azért közös vonásunk, mert én is hasonlót írtam róla, de meg sem említettem a 32-es golyót, csak a 20-t a kis testsúllyal rendelkezőknél. A másik téma, a közkedvelten nagy emberek által használt munkavégzés. Nagyobb utat tesz meg a golyó. Ne mondd már, hogy egy 62 kg-os embernek könnyebb 100 szakítást csinálni, mint egy 100 kg-nak, azért mert kevesebb úton mozog a golyó! A testsúlyának több mint a harmadával kell dolgoznia! Azért ez nem ugyanaz, mint a 100 kg, akinek ez nem jelenthet akadályt. Egyébként te vagy a példa rá, hogy felkészüléssel egy nagyobb testalkatú ember is simán megcsinálja a 200 ismétlést 24-es golyóval.
   És meg kell védenem Pétert. Mert ezt is rosszul látod. Szerintem. Ez igaz, hogy nekifutott a felkészülésnek, és nem csinálta meg. Majd megcsinálja. A másik ez szerintem nem versengés. Ez egy jó kihívás. Ha versengés lenne, akkor az lenne, hogy ki tud többet szakítani, meg többet nyomni. Ezek szerintem egy ésszerű határokon belül elérhető célok, amiket megfelelő felkészüléssel egy év alatt el lehet érni. Mondom ezt, úgy, hogy egyenlőre elég távolinak tartom még a 40-es egylábas guggolást.
   Erő mutogatás? Igaz Te nem tetted ki, de aki olvassa a blogod, mint köztük én is ( mert szerintem nagyon precíz ) az láthatta, hogy milyen eredményeid vannak. Vagyis Te is megcsináltad, mind az 5, mind a 10 perces snatch tesztet, igaz ezeket levetted a blogodról.. Kiírtad, hogy megcsináltad a Sig Klein Challenget, hogy megtudd férfi vagy e még. ( bár ebben nem vagyok biztos, hogy így fogalmaztál, ha nem akkor elnézést kérek ) Akkor benned is meg van ez a virtus, csak azokról számolsz be amiket meg tudsz csinálni. És ezzel nem akarlak megbántani, távol álljon tőlem, csak nem egyezik a véleményünk. Az a baj, hogy nem tudod megcsinálni a húzódzkodást, és ezért tartod hülyeségnek, a nyomás megy, ezért a Sig Klein a fasza gyerek! Bár hozzáteszem, hogy az egylábas guggolást lehet sosem fogom tudni megcsinálni, de megpróbálom, ami nem azt jelenti, hogy ha beleszakadok is megcsinálom. Nem akarok megsérülni, csak erősödni, és ezek reálisan elérhető dolgok. Szerintem
   Az igaz, hogy valószínűleg a 48 lesz a felső határ. Ez van, elfogadom, de akkor sem igazságos teljesen. Szerintem.

 2. Sanyi, a kövér gyerek Says:

  Hali!

  A 80kg-ot csak azért írtam, hogy érzékeltessem, hogy egy közepes testsúlyú ember esetén megfelelő edzéssel kivitelezhető a Beast. 60-70 kg-os testsúly estén a nyomás lesz irreálisan nehéz, míg 110kg körül a húzódzkodás válik nagyon nehézzé. Ezért a 80kg, mint arany középút. Ott is mind nehéz, DE elérhető. Csak ezt szerettem volna sugallni.
  Ha valóban a testsúly fele lenne a Beast, akkor húzódzkodásban a 110kg körüli emberek alig-alig jelennének meg a Beast sikeresek között, míg a 80kg körüliek továbbra is jócskán képviselnék a súlycsoportjukat, de létszámilag bőven kisebbségben lennének a kis testsúlyúak között: Törperősök gyülekezete! 🙂
  Ez az egylábas guggolásról is elmondható.

  (A húzódzkodásomról pedig annyit, hogy pl. 2011. május 10 vagy 17 vagy stb., ha már annyit olvasol.)

  A saját testsúlyhoz képest emelt súly mennyisége (súlyemelés, erőemelés) alacsony súlycsoport esetén akár a testsúly 3x, ellenben 110kg körül már jó 1,5x.

  A snatchnél pedig csak érdekességként említettem (azaz szőrszálhasogató módon, túlprecízkedőn, vagyis nem halálkomolyan), hogy akár bele lehetne menni a magasságbeli különbségtételbe is, meg egyebekbe, azért volt ott a stb. stb. stb. Úgy látom, ezt bizony komolyan vetted 🙂

  Nem tudom, miért ezt a szerencsétlen Sig gyereket hoztad fel, az a teszt erőállóképességi (nem hiába szuszogott Bazsika mint egy mozdony, amikor megcsinálta) és nem maximális erőteszt. Amúgy szűk 2 éve végeztem. Azóta meg tudom, hogy akár 20 ismétlést is leküldenék belőle egyszuszra. Pláne, amióta ráálltam a dupla @36-os és dupla @40-es melóra.
  Amúgy ha olvasol, akkor látod, hogy a nyomás számomra csak egy gyakorlat. Elég széles a repertoárom, (fogáserő, erőállóképesség, vegyes gyakorlás, kerékforgatás, stb.) ezért nem túl biztató, ha csak a nyomást látod ki belőle. Miért is menne a nyomás és miért is fasza a Sig gyerek? Különben meg magam szórakoztatására edzem, azt olvasol ki, amit akarsz.

  A blogomat már régebben átalakítottam. Akkor levettem az elért eredmények listáját is oldalról, mert számomra dicsekvő falnak tűnt és nem szerettem. A virtuskodás folyamatosan kiveszett belőlem: nem érdekel. Ahogy öregszem, egyre inkább mást tartok fontosnak.
  Mint ahogy a Péter gyerek is. Azért is ugrott már neki jó néhányszor, és azért is maradt abba szép csendben a dolog.

  De bevallom, sutyiban azóta is állandóan mindenféle tesztet végzek, és ha véletlenül egy-egy sikerül, azt azonnal világgá kürtölöm.

  Mintha az egész hozzászólásomon kissé felhúztad volna magad. Nem érdekel engem ez annyira, hogy ezen forogj. Leszarom, inkább edzek. Meg olvasok.

 3. Sanyi, a kövér gyerek Says:

  No meg nem szólok hozzá, és akkor nincs baj.

 4. Nincs baj, és én nem húztam fel magam, csak más a véleményem. És e mellett kiállok, meg szeretek vitázni ilyen témakörökben. Én úgy gondolom, hogy nem én vagyok az aki felhúzta magát a válaszodból leszűrve. Ami inkább bosszant, hogy nem tudom mi az amit leszarsz. Az hogy felhúztam magam, vagy maga a téma? De azért még mindig visszatérnék egy-két dologra.
  A súlyemeléses példát a Beast-nél hoztam fel. Ha megnézzük akkor ott adott súly van, és nem az, hogy ki hányszorosát emeli, vagy nyomja ki a testének.Az lehet, hogy egy kisebb testsúlyú versenyző a testének 3 szorosát emeli, de az akkor is kisebb, mint egy nehézsúlyú teljesítménye. Vagyis max. erőt nézünk amiben egy nagy súllyal rendelkezőnek nagyobbat kell emelnie. Itt nincs testsúlyhoz kötve a megmérettetés, csak egy bizonyos méretű golyóhoz testsúlytól függetlenül, tehát a nagyobb max. erővel rendelkező testgyakorlók előnyben vannak, akik általában nagyobb tömeggel rendelkeznek. Ja, és törperősök gyülekezete. Kíváncsi lennék a Beast-et teljesítők átlag testsúlyára, talán utána lehet nézni. Szerintem közelebb van a 100-hoz, mint a 80-hoz.
  Sig Klein: Lehet hogy neked erőállóképességi, meg Bazsinak is az, de szerintem egy magam fajta 80 kg-os gyereknek komoly erőpróba. Nem az, hogy mennyi idő alatt teljesítem, hanem, hogy egyáltalán fel tudjak menni mondjuk 5 ismétlésig. És itt ellentmondasz magadnak, mert Te, meg Bazsi mindketten vagytok 100 kg, és nektek ez erőállóképességi gyakorlat, egy kisebb súllyal rendelkezőnek meg erő gyakorlat, akkor kik vannak előnyben akkor, amikor nagy súlyt kell megmozgatni? Soha nem leszek olyan erős, mint egy 100 kg-os kettlebelles, aki ugyanannyit edz mint én. Vagy akkor nézzük a kisebbeket, ők mit szóljanak. Szinte lehetetlen 60 kilóval megcsinálni egy Beastet.
  Ha csak a saját testsúllyal kellene húzódzkodni, és azt néznénk ki mennyit tud, akkor igazat adnék abban, hogy a kisebb méret előny, mert általában ebben a relatív erőben jobbak ezek a sportolók.
  A szakításban meg egyezzünk ki abban, hogy egyet értünk 🙂 Majdnem. És komolyan vettem, mert már ebből is sok vitám volt, és nem magam mellett kardoskodom, hanem a “kicsik” mellett.
  Egyébként a blogodról. Nem csak a nyomást látom ki, csak ez lett kiragadva belőle. És ha már ezt mondod, hogy sok mindent csinálsz, ami igaz is, pont te vagy a példa arra, hogy meg lehet csinálni nagyobb testsúllyal is a gyakorlatokat ( mert bocsánat, hogy nem emlékeztem a húzódzkodásodra ) ha megfelelően felépíti az edzéseit a sportoló. ( mert nagy valószínűséggel a 48 lesz a felső határ, még ha én máshogy is gondolom )
  Az meg, hogy az ember teszteli magát, az teljesen normális, mert ez viszi előre. Én is kiírom, ha sikerül valamit megcsinálnom, mert örülök, meg később visszatudom nézni, hogy hogyan jutottam el oda. Volt amikor rengeteget szakítottam, és 10 perc alatt remek eredményt produkáltam (nem írom le, mert még a végén dicsekednék, vagy úgy tűnne, bár azért nem egy világrengető dolog volt, de szép eredmény) amit most nem tudnék megcsinálni, nem is akarom megcsinálni, és nem is fogom még egyszer megpróbálni. Viszont 1 évet készültem rá, és tudom, hogy ha hasonlóan építem fel a munkát akkor ez a 200 ismétlés is menni fog.
  És szerintem ez nem versengés. Ha az ember lefut egy maratont, vagy megcsinál egy Ironman-t ( és most nem sportolókról beszélek, hanem mindennapi emberekről) az önmagában is nagy dolog, teljesen mindegy, hogy hanyadik lett. Megcsinálta. És itt is szerintem az a lényeg, hogy megcsináltad vagy sem. Nem számít, hogy 230-at vagy 201-et csinálsz, csak az hogy megcsináltad. A másik, meg aki nem akar belevágni, az nem vág bele. Nem kötelező!

 5. És igen, van ami még bosszant. Nem értem a megszólításokat. Lehet, hogy csak én értelmezem lekezelőnek a Péter gyerek, meg Lakatos gyerek megnevezést, de szerintem ez így nem ideillő. Ha nem annak szántad, akkor elnézést. Lehet nem egyet érteni Péterrel, biztosan sokan vannak, akik nem értenek vele egyet. De szerintem Péter szakmai tudását megkérdőjelezni butaság lenne. Én személy szerint szeretnék annyit tudni a mozgásról, meg a testről, mint Ő, és azt hiszem ezt sokan el mondanák még rajtam kívül. Az meg egy dolog, hogy nem csinálta meg a Beastet, mert változott a nézete, vagy más ok miatt, vagy nem bírta. Ez egy dolog, Ő sem egy szuperman. De azért elég nagy szerepe van abban, hogy megismertük a kettlebellt, és más remek edzési lehetőségeket, és ez szintén vitathatatlan.

 6. Sanyi, a kövér gyerek Says:

  Hali!

  Na, akkor csak nem szarom le, mert ismét hozzászólok. Az értelmetlen vitára értettem, mert az álláspontok csak nem közeledtek. Nem szeretem a parttalan szövegelést, erre mondtam, hogy leszarom, inkább edzek.
  De akkor még1szer:

  Az álláspontom a testsúly felével elvégzett teszthez:

  Továbbra is fenntartom, hogy 100-110kg felett a húzódzkodás és a pistol a testsúly felével nagyon nehéz, míg lefelé haladva a testsúlyban ezek a gyakorlatok viszonylag könnyebbek lesznek, mert a kisebb testsúly esetén a testsúlyhoz mért erő egyre nő. Erre hoztam fel a súlyemeléses és az erőemeléses példát.
  Azaz ezekben a tesztekben a törperősök gyülekezetévé válik a dolog és nagyon kevés nagy testsúlyú ember jelenne meg a teljesítők között. Vagyis nem igazságos a nagyok felé, de a testsúlyban lefelé haladva egyre több teljesítő lenne.

  Az álláspontom a Beast jellegű (mindent @48cal) teszthez:

  Ez a 80kg körüli emberkéknek kedvez, akik megfelelő felkészüléssel tudják teljesíteni.
  A nagy testsúly esetén (100-110 kg) továbbra is a húzódzkodás és a pistol lesz a szűk keresztmetszet, míg alacsony testsúlynál minden. Azaz ez sem igazságos a kicsik és egy picit a nagyok felé.
  Valóban érdemi segítség lenne egy olyan felmérés, amiben a Beast-t teljesítők testsúlyát írnák össze. Ha jól tudom Mo-n hivatalosan ketten vitték véghez: a Kovács Laci és a Tóbiás Mátyás. A Lacee gyerek kb. 83 kg körül lehetett (a blogjából emlékszem), a másikat nem tudom, de elnézve a testalkatát (magas, vékony) kb. itt volt ő is. De ez csak két példa, azaz valóban érdekes lenne egy ilyen felmérés.

  Összefoglalom:
  Vagyis sem a testsúly fele (nagy emberek buknak ki) sem a Beast (itt meg a kicsik szívnak és picit a nagyok) nem igazságos. Ez 80kg körüli embernek ellenben minőségi edzéssel elérhető mindkettő. Természetesen a testsúly fele jellegű könnyebben, mint a fix @48-as Beast. Ezt Te is írtad.
  De a testsúly felével végzett teszt esetén az erőgyakorlatokban egy @48-as felső határ máris igazságosabbá teszi a tesztet a nagy emberek számára, azaz így már valóban vállalható mindenkinek, aki elhivatott ez iránt. Ezért is lesz szerintem a Péter gyerek által kitalált tesztben egy ilyen felső határ.

  Na, ez a végleges álláspontom, ez szerintem azért közelít a Tiedhez. Remélem érthető, világos. Ezen nem fogok többet forogni, vagyis innentől leszarom. (értsd: beszüntetem az e témájú polémiát.) De ne olvass a sorok közt, csak azt, amit leírtam! 🙂

  Más.
  Ha valaki teszteli magát az nem baj, de nem vagyunk egyformák. Az egyik kiírja, a másik magában tartja. Én nem mondtam, hogy ne menj neki kihívásoknak, csak azt, hogy engem ez már nem érdekel. És nem azért mert nem tudok(tudnék) akkora súllyal húzódzkodni, mert látod megy a dolog.
  Egyébként, ha valakinek erőgyakorlat a Sig, akkor minek forog rajta? Végezze dupla @28-cal! Stb. Sérülésveszély is van a világon.

  Más.
  Ha csak vitázol, akkor miért írod, hogy többször, hogy bosszantanak dolgok. Ha nekem más a véleményem, akkor más, vitázz, de ne bosszankodj. Alátámasztásul: „Ami inkább bosszant, hogy nem tudom mi az amit leszarsz. Az hogy felhúztam magam, vagy maga a téma?” na, most akkor vitázol, vagy bosszankodsz?
  Kétszer is határozottan írod, hogy bosszant, hogy… Akkor most ki van felhúzva? Remélem csak a reggeli vekker! 🙂

  Ezért nem jó írásban vitatkozni, mert nincs más kontaktus, nem látod a másik reakcióit és az esetleges érzelmi töltést vagy a gunyoros illetve vicces hangvételt. Bizonyos dolgok leírva másképp hatnak, mint a valóságban.

  Más.
  A Lakatos Péterrel kapcsolatos megjegyzésedre: egyrészt nem szorul szerintem védelemre, mert mindketten tudjuk, hogy nagy szerepe volt-van-lesz a mo-i kettlebell népszerűsítésében. Sőt, szerintem nem is lenne itt golyózás, ha nem látott volna benne sport/üzlet jellegű lehetőségeket.
  Pl. a fogáserő iránti vonzódásomat Neki köszönhetem, mert rakott fel a blogjára ilyen jellegű írásokat. Én – csak magyarul tudó egyszerű segéderő – sosem jutottam volna olyan kezdeti infókhoz. (Mellesleg, amióta elfordult a érdeklődési köre a fogáserőtől, azóta nem lehet kártyát kapni a TacTicalban. 🙂 De mindegy, áttértem a kiadványokra.)
  Azaz a szakmai hozzáértését egy szóval nem kérdőjeleztem meg, ilyet nem írtam: megint csak a leírtakat olvasd és ne gondolj bele mást. Csak higgadtan!

  Másrészt a „gyerek” hozzátétel arra utal, hogy „Ne vegyük már magunkat annyira komolyan!” Épp elég szar és mocsok van a világban, mintsem állandóan szigorúan nézzünk ki a fejünkből.
  Számomra az edzés nem egy szigorú protokoll, nem munka, nem pénzkereset, hanem kikapcsolódás a mindennapi taposásból. Ezért könnyen és lazán fogom fel, azaz megpróbálok mindent vicces és egyszerű oldalról megközelíteni, ez az én felfogásom. Ha számodra ez sértő, akkor bocsi. Itt se a sorok között olvass, hanem csak amit leírtam. Saját magamat is csak gyereknek hívom, de örülök, hogy vannak akik már felnőttek. 🙂 Én 40 évesen, 2 gyerekkel magam is gyerek vagyok.

  Na, de most már a továbbiakat leszarom, mert éhes is vagyok. 🙂 (Értsd, ahogy akarod…)

  További jó edzést kíván a Sanyi gyerek!

 7. Úgy látom, hogy most már van amiben egyetértünk. Igazad van abban, hogy egy vitánál, mint amilyen ez is, célszerű lenne látni a másik reakcióit, és akkor másképpen értékelné az ember a szavait, vagyis nem lennének félreértések.
  Péterrel kapcsolatban annyit, hogy én tiszteletlennek éreztem, főleg úgy, hogy ő nincs jelen a vitában, de a leírtak tükrében már másképpen veszem a dolgok. Sanyi gyerek 🙂
  Nem magam a vita bosszantott, mert vitázni szeretek, hanem amit személyeskedésnek éreztem.
  Beast Challenge: én személy szerint két embert láttam. Fabio Zonin, kb. 100 kg, és Englert Gyuri, ő tuti 100+ és egyébként a szóbeszéd szerint a 60-sal is megtudja. Persze ismerem Lacit, és Matyit is, ők valóban a kisebb testsúlyúak közé tartoznak.
  Elfogadom, mondjuk a húzódzkodást. De szerintem a nyomásnál meg hátrány a kisebb test, bár nekem a guggolás a mumusom. De akkor mondok egy ellenpéldát. Nem akarom megnevezni, elismert RKC 84 kg nem hazánkban tevékenykedik, és neki pont a húzódzkodás nem megy.
  A Sig gyerek nekem nem fog menni, marad a 3-5 ismétlés a dupla 32-vel. Szinte lehetetlennek látom.
  Közeledtek az álláspontjaink, de ha arra járok véletlen, akkor személyesen is összecsapunk! Azért feldobok egy virtuskodást! Szerintem a 80 kg-mal lenyomlak palacsinta evésben, és még Nagy Laci barátunkat is meghívjuk sztárvendégnek!
  Gergő gyerek

 8. Nagy Laci RKC Says:

  Húúú,ezt jól átrágtátok!!:-)
  Leszűrtem a lényeget,HOVA KELL MENNI ENNI???

 9. Csákó!
  Hogy hozzak egy crossfit-es példát, ott is a 80-90kg közöttiek tűnnek nyerőnek:
  http://www.tesztoszteron.hu/eMag221_CrossFitGames2012.php
  A cikk végén:
  “Férfiaknál a 178 cm, 88 kg körüli paraméter tűnik nyerőnek; a lányok két csoportra bomlanak: a “nagyok” 170 cm, 70 kilósak, és a “kicsik” 160 centisek 60 kg körül.”

  Mindenképpen a 48kg lesz a felső határ az Elite tesztekben. Nekem inkább még egy erő-állóképességi teszt hiányzik. Én szívesen látnék benne 10 perces dupla clean&jerk-öt 100-as elérendő ismétlésszámmal, 24kg-os bellekkel. 😀

  • Hali Ricsi!
   A crossfit-ben azért ők a nyerők, mert minden gyakorlat úgy van megcsinálva, hogy ezeknek az embereknek feleljen meg. De ebben a crossfit-ben vitathatatlan, hogy ők viszik a prímet. Az, hogy mi a bajom a crossfit-tel, azt majd máskor 🙂
   Szerintem a 10 perc szakítás elég kemény erő-állóképességi gyakorlat, nem biztos, hogy 2 ilyen “elférne” egymás mellett.

   • Sanyi, a kövér gyerek Says:

    Szerintem a crossfit-ben a 61,32 kg-os emberek vannak iszonyat nagy előnyben.
    A crossfit a lehető legjobb sport, magasan veri az öncélú, ízületromboló, fárasztó golyózást. Másrészt a crossfit eszközigénye minimális, akár 1 m2-en is lehet végezni. A gyakorlatai nagyon egyszerűek, egy 10-15 perces betanítással – akár YouTube-ról is – könnyedén elsajátíthatóak.

    Vagy nem?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: